Exclusiviteit en vakmanschap in glas

Veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit 2 of meer lagen floatglas, die worden samengevoegd met ertussen 1 of meer lagen veiligheidsfolie die in principe volledig helder is, maar ook mat of met een kleur geleverd kan worden.Gelaagd glas wordt toegepast als kogel wering en inbraak vertraging in banken, postkantoren, juweliers-zaken en andere sterk inbraak gevoelige gebouwen. Tevens kan het in isolatieglas geleverd worden. Ook wordt gelaagd glas verwerkt tot glazen vloeren en trappen.

Gehard glas wordt gemaakt door een techniek van verwarmen en snel afkoelen  waardoor dat 5 maal sterker is dan gewoon glas. Speciaal voor deuren en volglazen wanden is deze sterkte vereist. Een extra voordeel is dat bij eventuele breuk de ruit volledig uiteenvalt in hele kleine onschuldige brokjes glas. Met name voor sportzalen is dit glas een uitkomst. Dankzij dit prachtige materiaal bent u in staat een spannende wedstrijd squash of tennis te volgen zonder het gevaar van rond vliegende projectielen.

 

Emalit of Colorbel is vlakglas met een ondoorzichtige email-laag die aan 1 zijde van het glas via een thermisch proces (harding) op het oppervlak wordt aangebracht. Dit is leverbaar in vele RAL-kleuren. Emalit kan worden geleverd als borstwering of gevelbekleding in en aan gebouwen, maar wordt ook veel gemonteerd als achterwand in keukens, dit vanwege de sterkte en warmtebestendigheid van gehard glas, en de mogelijkheid om uitsparingen in het glas aan te brengen.

Waar en welk veiligheidsglas. Voor het toepassen van veiligheidsglas is er een norm, de NEN 3569.Deze norm beschrijft exact waar en welk soort veiligheidsglas toegepast moet worden. Aan de hand van deze norm kunt u bepalen of in uw woning veiligheidsglas moet worden toegepast. Voor uw woning geld dat wanneer de onderzijde van het glas zich tussen de 0 en 85 cm vanaf de vloer bevindt, dit veiligheidsglas dient te zijn. Tevens moet bij alle balustrades, dakramen, daklichten en dakbeglazing (b.v. in serre’s) veiligheidsglas toegepast worden.

In onderstaande folders vindt u meer informatie over de NEN 3569 in begrijpelijke taal

NEN 3569 veiligheidsglas

Glas en veiligheid in huis

Prins Glas

Schouwersweg 100
4451 HT Heinkenszand

Tel: 0118 239600
Fax: 0118 419882
Mail: info@prins-glas.nl

Openingstijden:
Ma-vr van 7.00 -17.00 uur